Räikkönen je zklamaný z toho, že po svém návratu do F1 ještě nevyhrál (doplněno)

Lotus

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Finský pilot Kimi Räikkönen, který se v této sezoně vrátil do F1 po dvouleté přestávce, cítí velké zklamání z toho, že se mu dosud nepodařilo vyhrát závod. Zprávu přinesl ve čtvrtek server Autosportu.

Dvaatřicetiletý pilot stáje Lotus přiznal, že kdyby byl na začátku roku viděl své nynější výsledky, byl by spokojený. "Kdybyste se zeptali před začátkem sezony, zda by se nám takové výsledky líbily, určitě bychom řekli, že ano. Jenže když jste blízko k vítězství, ale přesto nevyhrajete, pak je to samozřejmě zklamání," řekl Räikkönen.

Räikkönen dojel dvakrát v dosavadním průběhu sezony na stupních vítězů, v Bahrajnu dokonce bojoval o vítězství. Poslední dva závody ale dokončil na osmém a šestém místě. Mistr světa z roku 2007 soudí, že mu škodí špatné kvalifikační výsledky. "V závodech na tom býváme dobře. Občas se přihodí malé věci, které jsme neudělali úplně dobře, ale to stane každému," řekl.

Před nedělní Velkou cenou Evropy ve Valencii potvrdil, že bude chtít znovu bojovat o vítězství. "Vždycky chceme vyhrát, ale není to snadné. Nevíme přesně, jak na tom ve Valencii budeme. Něco se ukáže zítra v trénincích, něco v sobotu v kvalifikaci. Každopádně doufám, že v neděli budeme hodně nahoře," řekl závodník, který věří, že právě on by se mohl stát rekordním osmým vítězem v osmém závodě sezony.

raikkonen
Kimi Räikkönen během závodu v Kanadě (foto: Lotus F1 Team)

Podle Räikkönena také neexistuje mezi ním a týmem žádné napětí a na otázku, zda poslední závody nějak poznamenaly jejich vztah odpověděl: "Nevím, kde jste to sebrali. Když byste se zeptali šéfa týmu, tak možná získáte pravdu. Já osobně nevidím rozdíl od prvního dne, kdy jsem tým poznal," uvedl a dodal, že z jeho pohledu nevidí důvod, proč by neměl být v týmu spokojen. 

Poznamenal, že problémy týkající se posilovače řízení v Monaku jsou médii značně nafukované. "Jak jsem řekl při posledním závodě - není důvod se na to ptát každý závod. Pořád to zlepšujeme, ale není to problém, který by nás najednou udělal o půl sekundy rychlejší. Jsou to jen malé věci, na kterých pracujeme," řekl.

Diskuze:

Počet příspěvků: 25 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu