Vettel překvapen tím, že ho na rovinkách mnohem rychlejší Räikkönen nepředjel

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Sebastian Vettel byl po závodě překvapen tím, že se ho Kimimu Räikkönenovi nepodařilo předjet ani přes vyšší rychlost jeho Lotusu E20 na rovinkách a možnost využívat systém pro snížení přítlaku na zadním křídle (DRS).

Lotus byl v trénincích na rovinkách o více než 11 km/hod rychlejší, Kimi měl v závodě navíc k dispozici DRS, po jehož aktivaci byl rozdíl v rychlostech na hlavní rovince téměř 30 km/hod. Na předjetí Red Bull to ale nestačilo, Fin zaútočil pouze jednou. Nakolik to Vettela překvapilo?

"Myslel jsem si úplně to stejné, abych byl upřímný, když jsem viděl, jak se přibližuje, protože oni byli na rovinkách po celý víkend velmi silní. Uvědomil jsem si to hned, jak se dostal do DRS zóny, že jej bude těžké udržet za sebou," popisuje úřadující mistr světa, který se včera dočkal v Bahrajnu prvního vítězství v sezóně 2012 a znovu se vyhoupnul do čela šampionátu.

"Myslím, že jsme viděli, jak byl jednou celkem blízko - aktivoval DRS a dosáhl na konci rovinky vyšší rychlosti než já. Určitě volíte optimální nastavení pro rychlost, přítlak, maximální rychlost podle toho, o čem jste přesvědčeni, že je nejlepší. Podle mě jsme se v našem nastavení rozhodli správně."

vettel
Vettel přes nižší rychlost na rovinkách za sebou Räikkönena udržel (foto: Red Bull)

"Já jsem v závodě aktivoval DRS jednou, takže jsem ho moc nevyužil, ale pak měl radost, že se Kimi dostal do těch stejných problémů s pneumatikami a já jsem mohl mít trochu náskok na výjezdu z poslední zatáčky, což stačilo na to, abych na rovince přežíval.

Myslím, že na rovince také foukal mírný protivítr, což je rovněž výhodou pro vůz za vámi. Řekl bych, že to bylo tak akorát," dodává Vettel.

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu