Zajímavé personální změny u Renaultu

Renault

Renault | foto: Renault Sport F1

Zástupce technického ředitele týmu Lotus F1 Naoki Tokunaga přechází k výrobci motorů Renault Sport F1, kde se s okamžitou platností stává technickým ředitelem nové generace pohonných jednotek.

Tokunaga působil u Nissanu, když v roce 2000 přestoupil k týmu Renault F1, kde měl na starosti dynamiku. V roce 2002 se stal šéfem řídicích systémů a v roce 2010 byl jmenován zástupcem technického ředitele. Nyní s plným požehnáním Lotusu přechází ke jeho dodavateli motorů - Renault Sport F1.

Technický ředitel Lotusu James Allison přestup komentuje slovy: "Byť jsme na osobní úrovni smutní kvůli tomu, že Naoki opouští Enstone, věříme, že se jedná o celkově pozitivní krok pro zákazníky Renault Sport F1." Ten v současné době poskytuje motory čtyřem týmům: Caterhamu, Lotusu, Red Bullu a Williamsu.

"Rádi bychom Naokimu poděkovali za ohromný příspěvek pro náš tým za těch 12 let, co byl s námi. Těšíme se na výkonnost, kterou nám (a všem klientům Renault Sport F1) ve své nové roli poskytne," pokračuje Allison.

Tokanaga své úsilí bude soustředit na novou generaci přeplňovaných šestiválcových motorů po boku Roba Whita. Zodpovědný bude i za externí technologická partnerství, zejména se společností Red Bull Technology.

renault
Současný 2,4l atmosférický osmiválec Renaultu RS27 (foto: Renault Sport F1)

Velké změny v pravidlech týkajících se motorů si podle Renaultu vyžadují posílení svého týmu inženýrů a Tokanuga je expertem na systémy pro rekuperaci energie, které budou součástí příštích pohonných jednotek.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu