Räikkönen: S Williamsem jsme nenašli žádné společné řešení

Lotus

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Veké rozdíly v podmínkách na obou stranách zabránili Kimimu v návratu do F1 s Williamsem.

Zprávy ohledně návratu Kimiho Räikkönena do F1 byly velkým tématem v létě 2011. Poté, co F1 v roce 2009 opustil, se totiž tou dobou Kimi začal nápadně často objevovat v továrně Williamsu, což samozřejmě vyvolalo velký zájem médií. Nakonec však ze smlouvy s britským tradičním týmem nic nebylo. Místo toho Kimi podepsal u Lotusu (dřívějšího Renaultu).

"Jednoduše jsme nenašli žádné řešení, které by uspokojilo obě strany. Víte jak to je, jedna strana něco chce a druhá chce něco jiného. Musíte se nějak domluvit. Tak to v životě občas je," řekl Kimi pro oficiální stránky F1 Formula1.com. Svým návratem do F1 s Lotusem Kimi dost lidí překvapil: "Jsem velmi šťastný tam, kde jsem zakotvil."

Hodně dřívějších pilotů F1 bývalo často po konci kariéry spatřováno v boxech nebo v paddocku. U Kimiho to ale bylo jinak: "Byl jsem dvakrát v Monaku. Nebyl jsem tam ale proto, abych sledoval auta, ale abych dělal obchody. Pokud chcete auta opravdu vidět, tak musíte jít na test. A pokud chcete vidět závody, tak se díváte v televizi."


Kimi v Jerezu (zdroj: Lotus Renault GP)

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu