Räikkönen: S rally jsem ještě neskončil

Lotus

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Kimi Räikkönen by rád i po návratu do Formule 1 zůstal s rally v kontaktu. Fin uvažuje o možnosti jezdit soutěže rally.

Mistr světa F1 z roku 2007 ukončil svoji kariéru v MS v rally. Po dvou letech ve WRC se vrací "Iceman" do Formule 1. V sezoně 2012 bude startovat za tým Lotus. Soutěžáckou helmu ale ještě úplně na hřebík nepověsil, jak sám vysvětluje: "Rally mě zajímají stejně jako předtím."

Co víc, Kimi Räikkönen by si dokázal představit dvojitý paralelní program. "Kdyby se naskytla možnost, tak bych klidně s F1 jezdil i rally," říká jezdec Lotusu. Otázkou však je, nakolik je takový scénář realistický. "V budoucnu chci ale s rally určitě pokračovat. Miluji výzvu soutěžení na různých površích. Jednoduše se jedná o zcela jiný druh sportu."

Návrat do rally po ukončení kariéry F1 tedy není vyloučený. Zatím během své dvouleté kariéry ve WRC dokázal Kimi dokončit jednou v TOP5. Bylo to v Rally Turecko v sezoně 2010 - jednalo se o jeho teprve 4. soutěž s WRC.

Kimi Räikkönen s Citroënem DS3 WRC - Jordánská rally 2011

Po dvouleté zkušenosti s rally Kimi dodává: "Je to zcela jednoznačně jedna z nejtěžších spotovních dispciplín, které jsem zkusil. Rychlost předních jezdců je neuvěřitelná." Kimi tím naráží především na Sébastiena Loeba, který v obou letech, kdy v rally působil, získal tituly (jeho 7. a 8.).

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu