Lauda: Räikkönen bude potřebovat silné auto

Lauda, Niki

Lauda, Niki | foto: GEPA pictures GmbH

Na návrat mistra světa z roku 2007 zareagoval i Niki Lauda, mistr z let 1975, 1977 a 1984. Podle něj musí mít Räikkönen kvalitní auto, jinak neoslní.

"Je skvělé, že je Kimi zpátky," komentuje Finův návrat do F1 Lauda. "Má silnou osobnost a proto jeho comeback vyvolá velké ohlasy u médií i fanoušků. Od Renaultu, nebo Lotusu, jak se teď jmenují, je jeho angažování dobrým krokem. Teď už záleží jen na autě. Bez dobrého vozu Kimi zářit nebude."

Dále Lauda hovoří i o Sebastianu Vettelovi. Podle něj prý budou mít Vettelovi soupeři co dělat, aby ho poráželi. A nevylučuje ani možnost, že Němec bude v letošní sezoně opět dominovat: "Sebastian si hodně věří a nedělá chyby. Kdo ho bude chtít porazit, bude muset spoléhat na silné auto."

A jaké jsou Laudovy prognózy ohledně sezony 2012? "Teď nikdo neví, jaké budou nové vozy. Ale když se na to podíváte logicky, tak by měl být Red Bull opět na špici. Musí totiž jen upravit difuzor a výfuky. Ztráta přítlaku bude vyrovnána zlepšením aerodynamiky. Otázkou zůstává, kdo najde lepší řešení? Kdo měl silné auto v roce 2011, bude ve výhodě."

"Red Bull měl velmi dobré auto. Musí ho jen dál vyvíjet. Mercedes musí postavit úplně nové auto. To zahrnuje riziko, že se vydají špatným směrem. A stejně je na tom i Ferrari. Je vždy snažší vylepšit něco, co už máte, než začínat budovat všechno od začátku. Musíme si teď počkat, až co ukáží testy."

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu