Alguersuari: Alonso by v Red Bullu dominoval

Toro Rosso

Toro Rosso | foto: Scuderia Toro Rosso

Jaime Alguersuari se snaží naznačit, že za Toro Rosso bude závodit i příští rok. Pokud by Fernando Alonso přestoupil k Red Bullu, dominoval by podle něj jako doposud Sebastian Vettel.

Co musí Alguersuari udělat, aby mohl u Red Bullu v roce 2013 nahradit Marka Webbera? "Co musím udělat? Podle Helmuta [Marka] musím vyhrát závod s Toro Rosso.

Tohle mi řekl v Japonsku, takže se o to pokusím. Mám na to 20 závodů a mám k tomu stejnou šanci, jako všichni, byť je malá," směje se španělský pilot při rozhovoru pro rádio Marca.

Pokud by se mu povedlo postoupit do Red Bullu, dokázal by dominovat jako Sebastian Vettel? "To je otázka, na kterou nemůžu odpovědět. Víme, co by se stalo, kdyby byl v Red Bullu Alonso, ale co se týče mě, byla by to pouhá spekulace.

Proto si myslím, že je lepší nic neříkat. Můžu říci jen to, že pokud má pilot k dispozici nejlepší auto, je to proto, že si ho zaslouží."

Bude mít Vettel příští rok znovu to nejlepší auto? "Nejlepší zůstávají nejlepšími, což je zatím [konstruktér Adrian] Newey. Je génius, umělec. Nevidím žádný důvod, proč by měla dominantní éra Red Bullu skončit," dodává Alguersuari.

alonso_vettel
Alonso těsně následovaný Vettelem (foto: Scuderia Ferrari)

Diskuze:

Počet příspěvků: 38 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu