Pat Fry: Ferrari s novým předním křídlem

Fry, Pat

Fry, Pat | foto: Scuderia Ferrari

Technický ředitel Scuderie Ferrari, Pat Fry, vysvětloval fanouškům maranellské stáje, problémy spojené s předním přítlačným křídlem na voze Felipeho Massy a zároveň naznačil progresivní vývoj zmiňovaného komponentu, který by měl být na voze již v Abu Dhabi.

Technický ředitel Pat Fry, na stránkách Ferrari objasňoval příčiny problémů s předním přítlačným křídlem na voze Felipeho Massy, při Velké ceně Indie.

„Zmiňované problémy s daným komponentem se dají přičíst spíše kontrole kvality než je spojovat s nějakým novým konceptem designu, proto v další velké ceně budou novinku používat oba piloti,“ vysvětluje Fry nasazení nového křídla v předchozím závodě.

„Myslím si, že je to asi náš největší krok kupředu, který jsem letos učinili. Jedná se o velmi zajímavý vývoj, který výrazně ovlivní nebo spíše změní celou charakteristiku chování vozu. Pochopit tuto část vývoje je naprosto základní pro celou budoucnost stavby nového vozu, zároveň je velmi užitečný pro poslední závody sezóny."

Ve Velké ceně Indie jsme se potýkali s kvalitou použitých křídel jednoho z vozů, ale rozhodli jsme se tento nový prvek nasadit i v Abú Zabí. Po přesném zhodnocení všech analýz, které jsme učinili po posledním závodním víkendu, jsme pracovali na dalších vylepšeních a tak tento díl bude k dispozici jak Felipemu, tak Fernandovi v nadcházejícím závodě,“ dodává Fry.

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu