Webber: Příští rok budu lepší!

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Letošní sezona není v podání Marka Webbera nic moc. Trápí se hlavně při startech, kde pravidelně ztrácí. Podle vlastních slov ale příští rok bude podávat lepší výkony.

Australan Mark Webber nedávno poskytl rozhovor pro Yahoo, ve kterém slibuje, že v roce 2012 bude podávat lepší výkony. Podle vlastních slov už ho však největší šance na zisk titulu minula.

"Můžete očekávat, že v příští sezoně budu jezdit lépe, než v té současné. Doufám, že budu mít znovu tak hladké starty, jako v roce 2010," říká Webber. "Ve zbytku letošní sezony chci získat co nejlepší pozici v konečném pořadí šampionátu, získat pár dobrých výsledků."

A jaký má názor na rok 2010, kdy byl od zisku titulu jen malý krůček? Byla to jeho poslední velká šance? "Ano. Myslím, že sezona 2010 byla mou poslední šancí na zisk titulu mistra světa. Hodně jsem ale během kariéry dřel a dosáhl věcí, kterých většina jiných pilotů nedosáhla. Jsem tedy hrdý na to, co jsem dokázal."

Starty jsou letos Webberovou slabinou

Australan však připouští, že na to má velký vliv i tým a týmový kolega: "Abyste vyhráli šampionát, musíte mít 100% podporu od týmu. Pro tým je to ale velmi obtížné, plně podporovat oba piloty na sto procent. Chápu ale, co tým dělá a proč.  Tým mi dává skvělou příležitost jezdit dobře. Každý víkend mám silné auto. A oni vědí, že vždy dělám maximum pro co nejlepší výkon."

Webber také naznačil, že až skončí s aktivní jezdeckou kariérou, opustí F1 úplně. Nehodlá přijmout jinou funkci u některého z týmů, nelíbí se mu totiž současná politika F1. 

Vrátí se Webberovi jeho loňská forma?

"Když skončíte, začíná pro vás úplně jiná kapitola. Nikdy jsem ještě nepřemýšlel o mých dalších aktivitách, ale ve Formuli 1 to rozhodně nebude. Závodění mě baví, ale až skončím, budu dělat něco jiného. Důvod? Současná politika F1 - vážně se mi nelíbí," dodává Webber.

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu