Button: McLaren je ve Spa favoritem

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Podle Jensona Buttona je McLaren největším adeptem na vítězství ve Velké ceně Belgie poté, co před letní přestávkou prokázal vzestup své formy.

McLaren na Red Bull ztrácí v šampionátu konstruktérů 103 bodů. V Belgii však bude mít velkou šanci na to, aby se dotáhl blíže na mistrovskou stáj. Tým šel s výkonností v posledních závodech nahoru: Lewis Hamilton zvítězil na Nürburgringu a Jenson Button v Maďarsku.

Na dotaz, zda je McLaren před závodem ve Spa favoritem, Button včera pro odpověděl: "Dalo by se to tak říct. Nürburgring a Hungaroring byly velmi odlišné typy okruhů s rozdílnými podmínkami a my jsme na obou vyhráli."

"Mohli byste namítnout, že bylo chladno, což Red Bullu nevyhovuje, ale chladno bude podle mě i zde. Jsme v dobré formě. Nemyslím si, že bychom měli nad Red Bully navrch, jsou stále velmi silní. Pokud však zvolíme správnou strategii, pak zde budeme mít dobrou šanci na vítězství, musíme. Red Bull nemusí vyhrát, my ano," pokračuje pilot McLarenu, který se vítězstvím v Maďarsku posunul 100 bodů za lídra šampionátu Vettela.

trio
Radovánky na pódiu v Maďarsku (foto: Scuderia Ferrari)

"Musím porážet Seba v každém závodě, do kterého jdeme, pokud chceme vyhrát šampionát. Víme, že to je riskantní, ale hodláme to zkusit a bojovat až do konce. Jsme v celkem dobré pozici.

Bude to opravdu těžké pro kohokoliv z nás [Buttona, Hamiltona, Alonsa či Webbera] dostihnout Sebastiana. Nejtěžší pro Marka, protože kdykoliv bude jeho vůz rychlý, stejně rychlý bude i Sebastianovo auto. Pro nás je to trochu snazší, nejjednodušší ale bude pro Fernanda. Bude-li mít nejrychlejší auto, vyhraje," spekuluje Button.

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu