Zklamaný Schumacher přiznává: "Před sezónou jsme čekali více"

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Michael Schumacher přiznal, že start sezony nenaplnil očekávání, které tým Mercedes GP měl.

Ačkoliv byl německý tým optimistický ohledně svých šancí na vítězství v tomto roce, tak ani teď, po několika závodech, se mu nepodařilo získat podium. Sedminásobný šampion připustil, že je tato sezona pro jeho tým zklamáním. 

"Celkově je jasné, že sezona až do teď šla hůře, než jsme všichni čekali. Tím, že jsme v závěru zimních testů dosahovali dobré rychlosti, jsme čekali více," říká Schumacher pro Autosport

Podle Schumachera také na výkonu stáje ubralo to, že ve stejný čas museli řešit více mechanických problémů naráz. "To, že jsme na autě měli několik oblastí, na kterých jsme pracovali," řekl Schumacher na otázku, co se stalo špatně. "Když jsme se starali o vyřešení těchto problémů, tak utrpěla oblast vývoje."


"Pozitivní na tom je, že z toho můžeme využít všechny ty zkušenosti a znalosti pro příští rok. Myslím, že během zbytku sezony můžeme udělat dobrý krok kupředu. Je před námi ještě nějaká práce, ale jsme připravení. Naše veškerá pozornost je soustředěna na stavbu týmu. Na to se teď momentálně zaměřujeme."

Schumacher v prvních sedmi závodech sezony získal 26 bodů s tím, že maximem je čtvrté místo z Kanady.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu