Ricciardo hlásí: "Na Formuli 1 jsem už připravený"

Ricciardo, Daniel

Ricciardo, Daniel | foto: Red Bull Racing

Mladý testovací pilot týmu Toro Rosso se chystá na svůj skok do Formule 1. Od příštího roku by měl postoupit na pozici závodního pilota, dle svých slov je připravený.

Rodák z australského Perthu letos zasáhl do všech pátečních tréninků a svou rychlostí v paddocku překvapil nejednoho odborníka. V neděli se dočkal svého prvního vítězství sezóny ve Světové sérii Renault poté, co byl penalizován první muž v cíli - Jean-Eric Vergne.

Po závodě na dotaz serveru Motorsport Total, zda je již připravený do vrcholné disciplíny motosportu, odpověděl: "Na tuto otázku se mě často ptají, odpověď zní: 'Ano, jsem.' Byl bych více než rád, pokud bych už mohl naskočit, kdyby jeden z pilotů dostal otravu z jídla či něco podobného."

ricciardo
Daniel Ricciardo během letošního prvního tréninku v Turecku

Příští rok by měl dle šéfa týmu Toro Rosso Franze Tosta nahradit jednoho z jejich současného tandemu Sébastien Buemi - Jaime Alguersuari.

"Budu tvrdě bojovat, více se učit, odstraňovat chyby z předešlých let, soustředit se na Formuli 1 a být připravený na rok 2012, protože příští rok bych chtěl usednout do závodní sedačky," dodává Ricciardo.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu