McLaren novinky nasadí až ve Španělsku, kde chce bojovat o vítězství

McLaren

McLaren | foto: McLaren

McLaren v Turecku nastoupil s téměř identickou konfigurací vozu, jak v předchozím závodě v Číně. Šéf týmu Martin Whitmarsh vysvětluje, proč k tomu došlo. Novinky hodlají nasadit v Barceloně, kde také chtějí bojovat o vítězství.

"Chtěli jsme zde vylepšit výkonnost, ale více věcí se spiklo proti nám - měli jsme poruchu na testovacím zařízení v Británii ve čtvrtek, mokrý první trénink, který nám vzal šanci na vývoj vozu," vysvětloval o víkendu Whitmarsh.

"Jsme samozřejmě týmem, který má rád vítězství, chtěli jsme být na čele a v dominantní pozici. To ale nejsme, zůstáváme však realisty a soupeři - víme, že auto v příští velké ceně zrychlíme.

Momentálně jsme neučinili ten krok kupředu, který jsme pro tento víkend zamýšleli, ale to nás činí pouze odhodlanějšími k tomu, abychom do dvou týdnů vyhráli," dodal šéf McLarenu.

hamilton
Zastávka McLarenu v průběhu Velké ceny Turecka

Podle Hamiltona o víkendu Red Bull ale také neudělal velký pokrok: "Tvrdě pracujeme na tom, abychom stáhli náskok [Red Bullu], což není nemožné. I když jsme o tomto víkendu neudělali pokrok, mezera se zdá pořád celkem stejná, jako byla v kvalifikační rychlosti i v minulém závodě. Je to spíše o tom, že se dotáhli ostatní. Máme však v zásobě několik dobrých věcí."

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu