Nové informace o zdravotním stavu Roberta Kubici

Renault

Renault | foto: Lotus F1 Team

Zatímco sezóna je už v plném proudu, jezdci konečně bojují o přední příčky, body, popřípadě alespoň o účast v závodě, Robert Kubica může jejich výkony maximálně tak sledovat v televizi, stejně jako my ostatní. Jakou cestou se vyvíjí jeho zdravotní stav, prozradil před pár dny mluvčí nemocnice Roberto Carrozzino.

Robert Kubica tráví v italské nemocnici Pietra Ligure už téměř dva měsíce. A jeho pobyt ještě zdaleka není u konce. Podle Roberta Carrozzina, mluvčího zdejšího zařízení, si zde polský závodník poleží ještě několik týdnů.

Stav Roberta se nadále zlepšuje. Podle mluvčího probíhá Robertova rehabilitace správně, i přesto ale dodává, že je nadále důležité, aby ve zdejší nemocnici zůstal dál. 

Letošní vůz si Robert stihl vyzkoušet bohužel jen v předsezónních testech, jeho volant nyní pevně svírá v rukách bývalý týmový kolega Nick Heidfeld

Velmi dobrou a vlastně nejdůležitější zprávou je, že se Kubica bude v brzké době konečně snažit postavit na nohy. „V nejbližších dnech začneme pracovat na zatěžování operované nohy, aby se na ni mohl postavit,“ řekl Carrozzino.

Nicméně i tak není přesně jasné, kdy se Kubica dočká svých prvních krůčků. Celkově ale Carrozzino popisuje Polákův stav za normální a dobrý.

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu