Vettel si opět stěžuje: Ovládání zadního křídla dost zaměstnává

Vettel, Sebastian

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Mistr světa F1 Sebastian Vettel prohlásil, že zařízení, která během jízdy ovládá sám pilot, ho v průběhu prvního tréninkového dne Velké ceny Austrálie, dost zaměstnávaly. Zprávu přinesla v pátek agentura Reuters.

Novinkou letošní sezony jsou pohyblivá zadní přítlačná křídla, které ovládají sami jezdci pomocí tlačitek na volantu. Křídla mají zvýšit rychlost na rovinách a usnadnit předjíždění, podobně jako zařízení KERS, které se po roční přestávce do F1 vrací.

"Určitě nás to zaměstnává. Musíme se soustředit na řízení a ještě ovládat tyhle věci. Melbourne je drsná trať se spoustou hrbolů a množstvím zatáček. Člověk tady opravdu cítí rychlost a nemá moc času," řekl Němec na tiskové konferenci. "Je na nás a našich týmech, abychom našli co nejlepší řešení volantu, aby nám to vyhovovalo," dodal pilot týmu Red Bull. "Nicméně v každém případě musíte používat palec a možná i ostatní prsty. Loket se zatím ke slovu nedostal," žertoval třiadvacetiletý Němec.

vettel

Vettel se se svým australským stájovým kolegou Markem Webberem shodl na tom, že nemá smysl používat zadní pohyblivé křídlo během celého tréninku a kvalifikace, když během závodu bude jeho používání omezené. Navíc připustil, že mu vlastně vůbec nepomohlo v předjíždění. "Zkusil jsem to, ale nepomohlo to," řekl.

Vettel před rokem v Albert Parku odstartoval z pole position, ale do cíle nedojel. Nyní je s prvními dvěma tréninky spokojený, jeho čas byl čtvrtý nejrychlejší. "Zatím jsem příjemně překvapený," řekl muž, který si titul mistra světa zajistil až v posledním závodě posledního ročníku, předtím nikdy v průběhu sezony nebyl v čele šampionátu

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu