Lauda: Kubicova účast v rally? Nesmyslné riziko

Renault

Renault | foto: Lotus F1 Team

Robert Kubica nelituje své účasti v závodech v rally, bývalý šampion Formule 1 Niky Lauda ho nyní za to tvrdě kritizuje.

"Nedává to žádný smysl, aby svou práci a život vystavoval takovému riziku. Bylo to nerozumné? Samozřejmě, že jo," horlí Lauda pro SpeedTV. "Musí zajistit, že bude odvádět svou práci - a jeho práce je F1. Jedině on nese vinu za to, co se stalo. Musel tam jet? Ne!"

Šéf Renaultu Eric Boullier přitom uvedl, že Kubica měl k účasti v rally jejich schválení. Samotný Robert ke své zálibě uvedl: "Díky me účasti v mnoha rally soutěžích jezdím v F1 lépe. Pomáhá to zvyšovat koncentraci, v F1 je navíc velmi málo možností testovat. Rally mi umožňuje pracovat na některých oblastech, v nichž se můžu zlepšovat. Je to důležité v sezóně, kdy máte 20 závodů."

Co na to Lauda? "To je nesmysl. Řízení v rally nemá nic společného s F1. Jsou to odlišné sporty."

kubica
Kubica těsně před nehodou v rally testoval s novým vozem R31 ve Valencii

Robert se meitím úspěšně zotavuje v nemocnici. Ta včera vydala prohlášení o tom, že jeho zdravotní stav je dobrý. Do středy ale bude muset zůstat jednotce intenzivní péče, aby mohl být před další operaci důkladně vyšetřen.

Minulý pátek se podrobil devítihodinové operaci, během níž mu chirurgové stabilizovali zlomené kosti v pravém rameni a v pravé noze. Zítra jej čeká další, během níž mu bude napravován zlomený pravý loket.

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu