Bouře nevole se šíří padockem

Fisichella, Giancarlo

Fisichella, Giancarlo | foto: Sauber Motorsport AG

Přední osobnosti týmů Jaguar a McLaren jsou konkrétní, ostatní čekají na další vývoj.

A co je příčinou nejasných signálů směřujících až k Mezinárodní automobilové federaci? Na straně jedné je to výrazná podobnost letošního monopostu Sauber C23 s loňským vítězným vozem Michaela Schumachera F2003GA a na straně druhé otevřená a velmi úzká spolupráce mezi týmy Ferrari a Sauber, ať už po technické stránce, či výměně dat z testů.

„Letošní Sauber je nápadně podobný s loňským rudým monopostem,“ tvrdí Purnell. Šéf stáje Jaguar Racing řekl pro Evening Standard, že úřadující mistři světa mohou být výrazně silnější díky podpoře od Sauberu. Podle něj bude mít stáj z Maranella přístup ke všem technickým informacím i zpětné vazbě od "B týmu" díky tomu, že budou v seriálu závodit 4 podobné vozy. Navíc mají pro Ferrari testovat i piloti švýcarského týmu Fisichella a Massa.

Také z McLarenu, tradičního rivala rudých, se ozvala nespokojenost. Výkonný ředitel stáje Martin Whitmarsh se po studiu fotografií vozů Sauber a Ferrari nechal slyšet, že jsou podle něj prakticky stejné.

Zdroje blízké FIA dokonce přišly s tvrzením, že se připravuje protest zbývajících stájí, ale tiskový mluvčí federace popřel, že by něco takového již měla FIA na stole.

Tým Sauber Petronas i nadále tvrdí, že je sice jejich monopost poháněn motory Ferrari, včetně převodovky a dalších mechanických prvků šasi, ale jinak je konstrukce C23 plně dílem stáje Sauber.


Foto: Sauber Petronas a archiv

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu