Williams získal další ocenění za svůj setrvačníkový KERS

GP Abú Zabí

GP Abú Zabí | foto: Williams F1 Team

Williams Hybrid Power (WHP) obdržel minulý týden další průmyslové ocenění za technologii a inovaci v motorsportu. Výjimečným výrobkům je udělovala asociace MIA (Motorsport Industry Association).

Ocenění bylo předáno u příležitosti slavnostní večeře na konferenci MIA o evropském čistějším závodění v Birminghamu. Jedná se o jednu z nejprestižnějších britských motoristických akcí, která se snaží dát dohromady závodní inženýrství a vynálezy, které přispějí k zelenějšímu motorsportu, alternativní zdroje energie a pokrokové materiály. 

Ocenění od MIA je pro WHP již druhým - první obdržela stáj v roce 2010 na výstavě Professional Motorsport World Expo v Německu za Inovaci roku v přenosu síly. Porsche 911 GT3 R Hybrid, které je vybaveno setrvačníkovým systémem rekuperace energie od Williamsu, také získalo ocenění. Tento vůz už navíc absolvoval několik úspěšných závodů nejen v Evropě, ale i v Asii nebo USA. 

Ian Foley, výkonný ředitel WHP, říká: „Williams Hybryd Power je velmi potěšen tímto oceněním. Velice nás těší zisk ceny, protože ve světě průmyslu má dobrou reputaci. Pro naše technologie bylo klíčovým prvkem nasazení systému do závodního vozu Porsche 911 GT3 R Hybrid ve vytrvalostních závodech.“

Williams Hybrid Power se také účastní několika projektů, jejichž cílem je snížit emise vypouštěné běžnými spalovacími motory, které můžeme najít v osobních automobilech nebo prostředcích městské hromadné dopravy.

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu