Alonso o Massovi, Massa o Alonsovi - jak vidí jeden druhého?

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Scuderia Ferrari každoročně pořádá společensko sportovní akci Wrooom v horském středisku Madonna di Campiglio. Zároveň je to příležitost pro novináře, aby získali spoustu materiálu. A tak se samozřejmě zeptali obou pilotů co si jeden o druhém myslí.

Ve Formuli 1, a nejen tam, existuje nepsaný zákon: tím nejdůležitějším soupeřem je tvůj týmový kolega. Dvojice týmu z Maranella zahájila novou sezonu na tradičním setkání „Wrooom“ na zasněžených svazích Madonny di Campiglio. Bylo proto naprosto logické, zeptat se co si jeden o druhém myslí.

„K Fernandovi cítím obrovský respekt: máme spolu dobrý vztah a pracuje se nám spolu dobře, mezi sebou nemáme žádné problémy,“ prohlásil Felipe. „Je jasné, že chci být před ním, ale to je naprosto normální.

V roce 2010 jsem to nedokázal, protože jsem se nedokázal vypořádat s pneumatikami, ale doufám, že letos budu jeho nejvážnějším soupeřem; jsem na to perfektně připraven. Oba budeme mít stejnou podporu a podmínky, ostatně tak jak tomu u Ferrari vždy bylo: cítím velkou důvěru ve své možnosti a jsem na ně plně koncentrovaný.“

„S Felipem mám výborný vztah, daleko lepší než si ostatní myslí,“ vyjádřil svůj postoj Fernando. „ V těchto dnech jsme tady na horách, abychom spolu lyžovali a večer si zahráli partičku pokeru. Děláme všechno to co dělají stájoví kolegové a dva profesionálové, také z toho důvodu protože jeden druhého potřebujeme.

Například během předsezónních testů si musíme rozdělit práci: každý z nás musí odvést 100% práci, aby podpořil tým a pomohl s vývojem vozu, v jeho začátku, nebo v jeho závěru, podle programu. Prakticky musíme být jeden pilot ve dvou osobách.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu