D'Ambrosio střídá u Virginu Di Grassiho

virgin

virgin | foto: Manor Racing

Jerome D'Ambrosio bude příští rok závodit za Virgin, kde nahradí Brazilce Lucu di Grassiho. Tým dnes tuto změnu oficiálně potvrdil.

Belgičan tento rok již nastoupil několikrát během pátečního tréninku a již delší dobu se hovořilo o tom, že se v sezóně 2011 stane závodním pilotem týmu Marussia Virgin Racing (psali jsme na příklad již na konci října zde).

"Když jsem přišel letos v září do týmu, splnilo se mi vše, v co jsem doufal. Musel jsem projít náročným testem, protože o místo stála spousta soupeřů, ale ve stejnou dobu jsem s týmem začal dobře vycházet a cítil jsem, že jsem našel svůj domov," popisuje vysmátý D'Ambrosio. "Cítím se s nimi velmi dobře - jsou velmi profesionální a ambiciózní. Pomyšlení na to, že budu součástí týmů, je vzrušující."

Podle šéfa týmu Johna Bootha rozhodování ohledně druhého pilota velmi snadné poté, co viděl, jak si vede během pátečních jízd: "Jeroma jsme již nějakou dobu sledovali a přemýšleli jsme o něm jako o vážném uchazeči o místo pro sezónu 2011. Bedlivě jsme sledovali jeho pokroky v GP2 a bylo jasné, že on je tím správným objektem. Když jsme ho však posadili do auta během čtyř víkendů a v testu v Abú Zabí, dokonce předčil naše očekávání."

Jerome

"Perfektně do týmu zapadl a každého včetně našich partnerů a médií oslnil. Krom jeho nesporných schopností za volantem vozu Formule 1 je velmi pohledný mladý kluk, je příjemné ho mít v týmu. Své místo si plně zaslouží a myslím, že dohromady s Timem máme perfektní kombinaci mládí, zkušenosti, rychlosti a potenciálu. Už se nemůžeme dočkat, až uvidíme, čeho jsou schopni společně dosáhnout.

Nakonec musím poděkovat Lucasovi di Grassimu za důležitou roli, kterou také sehrál při zakládání týmu. Přispěl velkým dílem k našemu vývoji a přejeme mu spoustu úspěchů v jeho budoucí kariéře, která bude bezpochyby velmi vzrušující," dodal Booth.

Na závěr jen dodejme, že D'Ambrosio zastupuje společnost Gravity Sport Management, kterou vedou šéfové Renaultu Gerard Lopez a Eric Boullier.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu