Velká cena Austrálie 2011 je ohrožena!

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Velká cena Austrálie se ocitla v ohrožení, protože organizátoři se dostali do sporu s CAMS, australským hlavním orgánem motorsportu.

Australská Velká cena je vážně ohrožena. Organizátoři závodu požádali místní federaci motorsportu, CAMS, která mj. poskytuje pro závod komisaře, aby snížili poplatky a usnadnili pořádání závodu.

To však CAMS odmítá a hrozí, že pokud nedojde do 19. listopadu k odeslání jimi požadované částky, požádá FIA o vyškrtnutí Melbourne z kalendáře. Šéf Velké ceny Austrálie, Ron Walker, tak letěl do Abú Zabí a žádá o pomoc Bernieho Ecclestona a Jeana Todta. A nebyl by to Bernie Ecclestone, kdyby za Velkou cenu nebojoval, prezident FIA Todt chce také pomoct.

"Pokud nedojde k zaplacení do 19. listopadu, tak nás CAMS opravdu nechá vyškrtnout," smutní Walker. "Pan Ecclestone se do celé věci vložil s velkým zájmem, prý nedovolí, aby se Velká cena Austrálie nekonala."

Sám Ecclestone reagoval takto: "Velká cena Austrálie má smlouvu na dalších pět let, takže CAMS prostě nedovolím ji jen tak vyškrtnout."

Možným řešením v případě, že by k dohodě nedošlo, by mohlo být nalezení jiného pořadatele Velké ceny Austrálie - zájem by prý možná měla federace motorsportu Velké Británie či Abú Zabí. To by ale musela odsouhlasit FIA.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu