Boullier: Mercedes už asi nedoženeme

Renault

Renault | foto: Lotus F1 Team

Šéf týmu Renault, Eric Boullier přiznal, že jeho tým už Mercedes nejspíš nedožene. A jak se vyjádřil Robert Kubica k Velké ceně Koreji?

Mercedes skončil s vývojem letošního vozu brzy, těsně před skvělým výkonem Roberta Kubicy ve Spa. Po Velké ceně Belgie to opravdu vypadalo, že se německý tým propadne na páté místo. To by se ale Renaultu musely více vydařit závody v Monze a Singapuru, navíc ani jeden z jezdců nedokončil závod v Japonsku.

Před Korejským závodem ztrácí Renault na Mercedes 43 bodů, to je ztráta, která se dá ještě dotáhnout, s tím už ale Boullier moc nepočítá. "Taková je prostě Formule 1," řekl šéf Renaultu ITV. "Respektujeme Mercedes jako silného soupeře, koneckonců pořád je to úřadující nejlepší tým šampionátu. I tak ale máme ve srovnání s loňskem dobrou sezonu."

Renault se dokázal vyrovnat s aférou "Crashgate" i s poklesem formy a letos překvapuje. "Jsme tým, který se oproti minulé sezoně nejvíce zlepšil. To už je úspěch sám o sobě. Máme v Enstone vynikající lidi, to je veliký příslib do budoucna," pochvaluje si Boullier své podřízené.

Robert Kubica se nechtěl vyjadřovat k tomu, jak bude Renaultu nová trať v Koreji sedět. "Momentálně jsem však s formou týmu spokojen," řekl pro stejný server polský pilot. "Ta trať vypadá celkem zajímavě. Je tu všechno, dlouhé zatáčky, rychlé i pomalé sekce a poslední sektor bude pro všechny velká výzva."

Dále ještě řekl, že bude hlavně záležet na kvalitě asfaltu: "Pokud bude povrch dobrý, budeme moci zatáčky projíždět snáz, pokud ne, mohli bychom mít s jejich projížděním problémy. Ostatně, o důležitosti kvality povrchu trati jsme se již letos několikrát přesvědčili. Zkrátka, těžko předvídat, jak bude příští závod vypadat."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu