Whitmarsh varuje: Naše piloty ještě neodepisujte!

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh varoval soupeře, by neodepisovali Jensona Buttona a Lewise Hamiltona z bitvy o titul kvůli bodové ztrátě na lídra.

Hamilton na vedoucího Marka Webbera ztrácí 28 bodů, Button o tři více. Tyto rozdíly znamenají, že jezdci McLarenu musí následující závody vyhrát, aby mohli bojovat o titul až do konce.

"Zbývají tři závody, pro piloty je na stole 75 bodů, proto by nebylo moudré odepisovat Jensona, Lewise či McLaren," tvrdí Whitmarsh.

"Oba piloti již dříve vyhráli šampionáty, znají obtíže, jímž mohou čelit v těchto jedinečných situacích, a oba se nauačili podávat své nejlepší výkony pod vysokým tlakem. Budou na tuto bitvu připraveni.

Jedná se o bitvu, v níž zvítězí konzistence. Zatímco pokračujeme v naší agresivní vývojové strategii a přivezeme pro závod další nové díly, tak si zároveň uvědomujeme, že potřebujeme získat spoustu bodů v každém závodě. Nicméně jsme plně odhodláni vítězit a nevzdáme se bez boje," dodává šéf McLarenu.

mclaren_duo
Button šel po Hamiltonových problémech s převodovkou v Suzuce před něj

Hamiltonův výsledek v Suzuce ovlivnila závada na převodovce, ale i kdyby se jí nepodařilo odstranit a tým by mu musel namontovat novou, nemusí se obávat další penalizace: "Po jeho problémech s převodovkou v Suzuce, Lewisovi nebude hrozit druhý trest v podobě odsunu o pět míst na startovním roštu tento víkend.

Pravidla týkající se převodovek jsou postavena tak, aby tým nebyl trestán dvakrát za stejný problém s převodovkou, takže Lewis jde do víkendu bez rizika další penalizace," vysvětluje Whitmarsh.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu