Ferrari: S motory problém nemáme

gp kanady

gp kanady | foto: Bridgestone

Felipe Massa je přesvědčen, že Ferrari s motory žádný problém ve zbytku letošní sezóny mít nebude.

Jak jsme vás informovali zde, je tým Ferrari mírně znevýhodněn tím, že do zbývajících 5 závodů nemůže nasadit nový motor. Felipe Massa se však ničeho neobává, podle jeho názoru je vše v pořádku.

Naproti tomu piloti McLarenu zatím použili sedm motorů, stejně jako Vettela z Red Bullu. Nejlíp je na tom Webber, který jich zatím použil jen 6.

Těžko nás uvidíte s novým motorem,“ říká Massa, který ví, že díky nasazení nového motoru by přišel trest. „Ten poslední povolený nový motor jsme v Monze nasadili proto, že jsme ho na dané trati chtěli. Neznamená to ovšem, že jsme ho potřebovali použít. Jsme na tom podobně jako ostatní týmy,“ pokračoval Brazilec, jehož tým byl na domácí půdě v Monze nejsilnější. Těžko říci, zda se týmu Ferrari podobně povede v Singapuru.

To se nedá předvídat,“ říká Brazilec. „Na některých tratích jste lepší, na jiných jsou lepší ostatní. Někdy je McLaren pomalejší, jinde jim to šlape. Red Bullu vychází nejlépe kvalifikace, ale v závodech mají občas potíže. Takže těžko se dá usuzovat. Podle mne je důležitá konzistentnost, a o tu se pokoušíme nejvíc.“

Massa měl závod v Singapuru v roce 2008 dobře rozjetý s velkou šancí na vítězství. O to ovšem přišel po výjezdu safety-caru. „Tento okruh mám rád. Myslím, že v roce 2008 jsem byl v kvalifikaci o 6 desetin sekundy rychlejší než druhý pilot. Toto místo mám rád a doufám, že znovu budeme silní,“ dodal Massa.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu