Button: Loni mě sestřelili, letos se polepším

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button si uvědomuje, že nadcházející závody v Belgii a Itálii budou z hlediska vývoje klíčové. Týmy se už po nich do Evropy nevrátí.

Britský závodník uznal, že McLarenu se v posledním závodě před povinnou přestávkou příliš nedařilo. O to motivovanější se úřadující mistr světa cítí být nyní.

"Na Velkou cenu Belgie jedeme s vědomím, že máme co dohánět. V Maďarsku jsme neměli nejlepší závod a celý tým se chce vrátit zpátky do bojů na špici co nejdříve. Jsme sice optimističtí a věříme, že vyjasnění pravidel stáhne náskok na přední týmy a také že Spa i Monza budou našemu vozu sedět lépe než Hungaroring, zůstává však nezbytné chytit znovu tempo, které jsme měli v průběhu sezóny," řekl Button.

Kolega Lewise Hamiltona se stejně jako většina jeho kolegů na závod ve Velké ceně Belgie mimořádně těší. Trať ve Spa-Francorchamps patří k jeho oblíbeným.

"Miluji závodění ve Spa - je to jeden z opravdu úžasných okruhů a velká cena, kterou bych rád vyhrál. Loni jsem tu neměl nejlepší závod, sestřelili mě na vršku kopečka v prvním kole. Dodává mi to na motivaci být tu lepší," vysvětlil Brit.

Účastník londýnského triatlonu zároveň dodává, že poslední dva závody na evropské půdě budou mít velký vliv na vývoj letošních vozů.

"Nemyslím si, že by tyto dva evropské závody byly rozhodující v boji o titul, bude ale každopádně těžší dopravit větší úpravy na vozy za oceán, takže je pro tým důležité dobře se umístit v obou závodech," uzavřel Button.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu