Mosley: Ferrari by nebylo úspěšné, kdyby muselo vyjít s omezeným rozpočtem

Mosley, Max

Mosley, Max | foto: GEPA pictures GmbH

Bývalý prezident Mezinárodní automobilové federace (FIA) Max Mosley prohlásil, že stáj Ferrari by nebyla v mistrovství světa F1 úspěšná, kdyby musela hospodařit s omezeným rozpočtem.

"Pokud by stáj Ferrari musela vyjít se stejným rozpočtem jako ostatní týmy, propadla by," řekl Mosley. "Od ledna do května roku 2008 jsme absolvovali sérii schůzek, s rozpočtovým stropem souhlasil každý, jen lidé z Ferrari byli vždycky proti," řekl Mosley. "Myslím, že je to proto, že vědí, že kdyby měli k dispozici stejnou částku jako ostatní, neuspěli by," dodal.

Odhadovaný rozpočet Ferrari je podle odborné publikace Formula Money 395 milionů dolarů ročně, což je nejvíc ze všech týmů. Mosley se loni, kdy ještě stál v čele FIA, pokoušel zavést rozpočtový strop ve výši šedesáti milionů, proti jeho plánu se ale postavily týmy a hrozilo, že ze šampionátu odejdou. Nakonec došlo k dohodě, stáje se samy zavázaly, že budou postupně své rozpočty snižovat, a Mosley přislíbil, že nebude kandidovat na další funkční období.

Mosley také zaútočil na způsob řízení prezidenta Ferrari Luky di Montezemola. "Luca je na lidi hodný a příjemný, ale podle mého je moc měkký a snadno ovlivnitelný," prohlásil Mosley na adresu jednoho ze svých největších kritiků.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu