Objev roku Button získal cenu Laureus

Britský pilot Jenson Button získal další významné světové ocenění - cenu Laureus, označovanou za sportovního Oskara.

Úřadující mistr světa převzal včera večer ocenění v Abú Zabí, může tedy oslavovat již před závodem. Po slavnostním předání v Emirates Palace se zařadil mezi takové sportovce, jakými jsou Lance Armstrong, Usain Bolt, Roger Federer či Mika Häkkinen.

laureusSportovní Oskaři se udělovali v devíti kategoriích - Jenson byl oceněn jako Objev roku za to, že dokázal vyhrát mistrovský titul navzdory velmi nepříznivým podmínkám - vzpomeňte, jak to předloni vypadalo s Hondou a na nejistotu, jež provázela zrod týmu Brawn GP. Kdo by si na něj tehdy vsadil?

Dalšími nominovanými byli: vítěz šesti z 21 etap Tour de France - Mark Cavendish, britský skokan do vody Tom Daley, vítěz tenisového US Open Juan Martin del Potro, jihokorejský golfista Ji Yai Šin a německý fotbalový tým VFL Wolfsburg.

Button po ocenění prohlásil: "Loňský rok byl rušný, mám na něj ale hezké vzpomínky. Tehdy jsem nemyslel na nějaké odměny, jen jsem se pouštěl do výzev, které přicházely. Je mi ctí získat toto ocenění - přichází ve velmi vhodnou dobu, kdy čerstvě čelím výzvám souvisejícím s novou sezónou F1."

Jeho bývalý šéf Ross Brawn mimochodem ve středu večer obdržel také vyznamenání - Řád britského impéria předaný přímo královnou v Buckinghamském paláci.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu