Massa zůstává realistický: Máme dobré auto. To je celé.

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa je spokojený s výkonem Ferrari F10 na předsezónních testech. Nemyslí si však, že by průběžné výsledky testů měly velkou výpovědní hodnotu. Rozhodně neočekává, že by Rudí od prvního závodu drtili konkurenci.

Ferrari se dařilo na všech třech testech. Ve Valencii vedlo rychlostní tabulky. Na dlouhých stintech F10 také ukázalo, že je i spolehlivé. Podle Massy by však byla chyba přikládat těmto výsledkům přílišnou váhu. Poukázal také na to, že v Barceloně se do rozmezí jedné vteřiny vešlo osm vozů.

„Jsem spokojený se všemi testy, ne jen s tím v Barceloně. I ve Valencii a Jerezu jsme zvládli, co jsme si vytyčili, ale zdá se, že to bude velmi těžký a těsný šampionát.

Nikdy jsme nečekali, že budeme mít nějakou výhodu, se kterou půjdeme do prvního závodu a snadno vyhrajeme, to vůbec ne. Čekali jsme konkurenceschopné auto a myslím, že to máme. Je spolehlivé, ale také konzistentní, a přesně to jsme do začátku sezóny chtěli.

Nejsme tu od toho, abychom se stali šampiony předsezónních testů. Jsme tu, abychom pracovali na autě a bojovali o vítězství v mistrovství,“ vysvětlil Felipe Massa.

Osmadvacetiletý Brazilec také prohlásil, že se mu s novým kolegou Alonsem pracuje velmi dobře. „Mám s každým dobré vztahy. Nikdy jsem neměl s kolegy problémy. Jsem si stoprocentně jistý, že s Fernandem nebudu mít nikdy potíže. Dobře se nám spolupracuje, a na tom jediném záleží,“ je si jistý Massa.

„Je inteligentní a ví, že pro tým je důležité mít dobré auto. To vím i já, takže se nám dobře pracuje a jdeme správným směrem,“ pochválil Alonsa Brazilec.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu