Hamilton o Alonsovi a o roku 2007

Hamilton - Alonso

Hamilton - Alonso | foto: McLaren

Lewis Hamilton se snaží vyzvat Alonsa na další souboj. Právě letos by totiž měli mít oba dva konkurenceschopný vůz. Španěl byl totiž prvním kolegou mladého Brita v F1 a mezi oběma jezdci to během celé sezony 2007 hodně jiskřilo.

Teď by si to mohli oba dva opět rozdat o titul. Prognózy před sezonou 2010 totiž vypadají velmi slibně: Ferrari pošle do boje o titul velmi silnou jezdeckou sestavu Alonso-Massa, tradiční rival McLaren se nenechá zahanbit, v jeho vozech se představí dva poslední mistři světa, Hamilton-Button.

„Když jsem nastupoval do F1, tak nikdo nevěřil, že bych mohl Alonsa porazit. Můj první rok jsem absolvoval po boku dvojnásobného mistra světa! A přesto jsem ho porazil! A nakonec také odešel z týmu,“ připomíná skutečnosti Lewis Hamilton.

„Ještě nikdo jiný nepřišel do F1 s tím, že byl od samého začátku vpředu a dokázal porazit dvojnásobného mistra světa, jak mentálně, tak i na dráze,“
  říká Brit. „Jsem moc rád, že jsem si hned v první sezoně vyzkoušel, jaké to je, když jste v čele mistrovství po většinu roku. Je to škoda, ale o titul jsme přišli v několika posledních závodech.“

Po zisku titulu v poslední zatáčce VC Brazílie 2008 zažil Hamilton hodně špatný vstup do sezony 2009. Až dvě vítězství (Maďarsko a Singapur) ho dostaly na páté místo mezi jezdci. Stal se tak nejlepším ze zbytku světa (za jezdci Red Bullu a Brawnu).

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu