Räikkönen si vše ještě rozmyslí, dostane-li dobrou nabídku od Mercedesu

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen je ochoten přemýšlet o místě závodního pilota v týmu Mercedes GP (letošní Brawn), pokud ho přesvědčí o tom, že bude mít na vítězství v závodech a celkově v šampionátu.

Finský pilot po neúspěšných jednáních s McLarenem oznámil, že si dá od F1 jednoroční přestávku (neříkal Häkkinen před sezónou 2002 něco podobného?). I když doposud tvrdil, že bude jezdit buď za McLaren nebo půjde pryč, nyní se po Buttonově překvapivém odchodu mění situace.

Jeho manažer Steve Robertson potvrzuje: "Holt, to je Formule 1. Pokud nám mohou nabídnout či přesvědčit Kimiho, že mu mohou poskytnout příležitost, s níž by byl spokojený a bude cítit, že by mohl vyhrávat závody a šampionát, pak bychom neřekli ne. Není moc týmů, které by se obrátili na Kimiho, protože když řekne, že chce vítězný vůz, myslí to upřímně. Nemá zájem o peníze."

Připadá vám zvláštní, že by Kimiho peníze vůbec nezajímaly? Robertson svůj výrok vysvětluje: "Samozřejmě, peníze jsou také důležité, ale on je nepotřebuje. Chce auto, v němž by ukázal svůj talent. Letos byl velmi frustrovaný tím, že nemohl vyhrát více závodů a bojovat o titul mistra světa. Když jste v F1 už devět let a získáte titul, pak potřebujete další výzvy - a pro Kimiho představuje výzvu zisk titulu a vítězství v závodech.

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu