Alguersuari: Pokračování ve Formuli Renault bylo velkou chybou

Toro Rosso

Toro Rosso | foto: Red Bull Racing

Jaime Alguersuari přiznal, že je nepravděpodobné, aby příští rok opět závodil zároveň ve Formuli 1 i ve Světové sérii Renault (WSbR). Svého paralelního působení v obou sériích letos lituje.

Poté, co mladý Španěl nahradil v polovině letošní sezóny Sebastiena Bourdaise u Toro Rosso, pokračoval dále v závodění ve Světové sérii Renaultu až do jejího samotného závěru na konci října.

"Na jednu stranu to bylo velmi produktivní, na druhou to byla ale obrovská chyba," hodnotí své rozhodnutí Alguersuari. "Investoval jsem svou energii do dvou odlišných sérií a přitom jsem se nebyl schopen na obě plně soustředit. Přijížděl jsem na závody, na něž byli ostatní připraveni na 120 procent - já ne. Byla to chyba."

Ve Světové sérii Renault skončil nakonec šestý, v Toro Rosso se trápil, v sezóně nebodoval, nebyl ani schopen držet krok s dalším nováčkem letošní sezóny a vlastním týmovým kolegou - Sebastienem Buemim, jenž na bodech dojel 4krát.

Jaime Alguersuari

Alguersuari však věří, že jeho příprava na příští rok bude mnohem lepší: "Čeká nás 6 dní předsezónních testů - a to bude dobrý základ. Začátek bude obtížný, protože hodně okruhů neznám, ale ke konci to už bude dost dobré."

Toro Rosso žádnou změnu jezdeckého složení zatím nechystá, i v příštím roce by se tedy s jeho monoposty v závodech měli prohánět Buemi s Alguersuarim.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu