Pokukuje opět Williams po penězích od Petronasu?

Rosberg, Nico

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

Vyrojily se spekulace, podle kterých je Williams proti přijetí nástupce BMW Sauberu jako čtrnáctého týmu do F1 pro příští rok. Proč? Podle těchto spekulací by mohlo jít o to, že chce Williams získat dlouholetého sponzora švýcarského týmu, malajskou společnost Petronas.

Majitel Williamsu, sir Frank Williams, se ohradil proti rozšíření počtu monopostů na startu příští sezony z 26 na 28. Jednak se mu to zdá až moc a za druhé můžeme počítat s podivnými novými vlastníky Sauberu, švýcarskou společností Qadbak.

Němečtí novináři z „Auto Motor und Sport“ však přišli s novou teorií Williamsova odporu. Podle nich jsou na tím peníze. Malajská olejářská společnost, Petronas, chce prý v F1 zůstat i po roce 2009.



Další zajímavou informaci, kterou německý magazín přinesl, je, že Petronas by preferoval zůstat se Sauberem, než podporovat nový tým Lotus, který je v malajských rukou. Kdyby však BMW Sauber opustil startovní rošt, tak by Williams byl poměrně vysoko na seznamu možných kandidátů pro sponzoring jako stabilní tým s přijatelnou cenou.

Williamsu by se partnerství samozřejmě také hodilo. V roce 2010 přijde o peníze od Royal Bank of Scotland, ty byly ve výši 20 milionů dolarů ročně, když již dříve přišel o 30 milionů dolarů krachu islandské společnosti Baugur.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu