Japonec Kobajaši si užil nečekaný debut v F1 před domácím publikem

Kobajaši, Kamuj

Kobajaši, Kamuj | foto: Panasonic Toyota Racing

Japonský rezervní pilot Kamuji Kobajaši se nečekaně dostal za volant monopostu Toyota, když v pátečních trénincích na Velkou cenu Japonska F1 v Suzuce zaskočil za nemocného Němce Tima Glocka.

Tým Toyota předpokládá, že Glock bude na sobotní kvalifikaci v pořádku, ale využil příležitosti, aby vyzkoušel Kobajašiho, pravidelného účastníka závodů série GP2, v krajně nepříznivých podmínkách, které v pátek v Suzuce panovaly.

"Že budu jezdit, to jsem se dozvěděl až v půl deváté ráno cestou na okruh," řekl Kobajaši. "Věděl jsem, že je Timo nemocný, ale tohle jsem vážně nečekal. Byla to pro mě skvělá příležitost, ale neodjel jsem moc kol, protože pršelo. V prvním tréninku to nebylo špatné, snažil jsem se nedělat chyby a být na trati co nejvíc. Časy jsem měl docela dobré, i když bylo mokro a v Suzuce jsem nejezdil šest let," vysvětlil Japonec.

Kobajaši odkroužil třiadvacet kol a na konci odpoledního tréninku byl klasifikován jako dvanáctý. "Kamuji jezdil výjimečně dobře," ocenil šéfinženýr Toyoty Dieter Gass. "Timo by měl být zítra v pořádku. Páteční tréninky mu chybět nebudou, o víkendu se má počasí zlepšit, takže dnes nebylo možné dělat nějaké významné přípravy na závod."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu