Barrichello: S návratem nespěchej Felipe

Barrichello, Rubens

Barrichello, Rubens | foto: Honda Racing F1

Ačkoliv se brazilský pilot týmu F1 Ferrari Felipe Massa zdárně zotavuje z nehody, kterou měl na konci července při kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska, nesmí podle svého krajana a jezdce stáje Brawn GP Rubense Barrichella uspěchat svůj návrat do F1.

Massa utrpěl frakturu lebeční kosti poté, co ho na Hungaroringu udeřil do helmy úlomek Barrichellova vozu a jezdec Ferrari narazil v plné rychlosti do ochranné bariéry. Zraněný pilot se ale velmi rychle zotavuje a nedávno se dokonce nechal slyšet, že by se chtěl vrátit na trať už v říjnu při domácí Velké ceně Brazílie na okruhu Interlagos.

Barrichello, který Massu navštívil během jeho rekonvalescence v Brazílii, naznačil, že toho rozhodnutí nemusí být pro jeho krajana zrovna šťastné. "Jako kamarád bych ho chtěl povzbudit a říci mu, že už je znovu schopný závodit," sdělil Barrichello novinářům před nedělní Velkou cenou Evropy ve Valencii. "Z lékařského hlediska je ale podle mě nutné, aby byl nějaký čas v klidu a počkal, až bude úplně fit," myslí si.

"Já osobně bych nespěchal. Felipe má místo ve Ferrari jisté a já bych ho rád viděl závodit ve vrcholné formě," pokračoval Barrichello. "Na rentgenových snímcích, které mi Felipe ukázal, jsem si všiml, že ještě nějakou dobu potrvá, než bude úplně v pořádku. Po psychické stránce je připravený, ale fyzicky zátěž F1 ještě nezvládne," domnívá se zkušený Brazilec, který vyhrál páteční první měřený trénink ve Valencii.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu