Vyhraje McLaren další závod?

Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Po čtyřtýdenní pauze se zpět do kokpitu svého McLarenu vrátí při Velké Ceně Evropy ve Španělsku i úřadující mistr světa, Lewis Hamilton. Překvapivý vítěz poslední Grand Prix věří, že mu nové díly mohou pomoci k dalšímu vítězství.

Ze začátku roku byl vůz McLarenu často pod palbou ostré kritiky, oprávněné, ale při posledním závodu v Maďarsku se McLaren zvedl a Lewis závod vyhrál. „Je skvělé vrátit se zpět do práce po čtyřtýdenní pauze. Od svého posledního vítězství v Maďarsku jsem byl neustále zaneprázdněný. Doufám, že budeme schopni naši rychlost ve Valencii zopakovat, zvláště když budeme mít na voze nové díly,“ prohlašuje Hamilton.

Michael Schumacher se sice nakonec na start závodu nepostaví, jak se původně očekávalo, Lewisovu motivaci to ovšem nijak nesráží: „Je to velmi náročný okruh. Na zdejší trati je každá chyba potrestána velmi tvrdě. Trať je docela úzká a relativně pomalá. To jsou ingredience, které by měli našemu vozu svědčit.“


Rozdají si to jezdci McLarenu opět na čele závodu F1?

„Dá se zde jen velmi obtížně předjíždět, to už jsme zjistili vloni. Letos máme ale ve voze zabudovaný systém KERS, se kterým je předjíždění snazší. Doufám, že našemu týmu přinese tento systém něco navíc oproti ostatním,“ zakončil Brit.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu