Schumacherův návrat do F1 nadchl celé Německo

Schumacher, Michael

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Návrat sedminásobného mistra světa F1 Michaela Schumachera do závodního kokpitu, k němuž má dojít na konci srpna při Velké ceně Evropy ve Valencii, vévodí titulkům většiny německých médií po celém Německu.

Zpráva, kterou stáj Ferrari zveřejnila ve středu, vyvolala bouřlivý ohlas. Čtyřicetiletý Schumacher, který pět ze svých sedmi mistrovských titulů získal v barvách italské stáje, má počínaje příštím závodem nahradit zraněného Brazilce Felipeho Massu, dokud ten nebude schopen závodit.

"Bůh závodění se vrací. Legenda bude znovu za volantem," jásá deník Bild. "Schumacher zase přidává plyn," oznamuje Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Schumachera, který se se závodní kariérou rozloužil na konci roku 2006, obdivuje mnoho Němců, jeho popularita je stejně velká jako například bývalého fotbalisty Franze Beckenbauera. "Když Michael Schumacher skončil, přestal jsem se dívat na F1. Teď zase začnu," přihlásil se k řadě obdivovatelů také sám "Kaiser Franz".

Schumacherův bratr Ralf, také bývalý pilot F1, prohlásil, že Michaelův comeback nemohl přijít v lepší čas, zejména kvůli rozepřím, které světem F1 cloumaly v uplynulých měsících. "Po všech těch hádanicích, které přicházely z F1, je tohle konečně skvělá zpráva," řekl Ralf Schumacher.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu