Danica Patrick o Formuli 1 zájem nemá

Hvězda série IndyCar Danica Patrick - žena za volantem americké formule - vyloučila možnost startu ve Formuli 1 příští rok. Podle jejích slov nemá zájem se připojit k nové americké stáji USF1, protože chce raději zůstat ve Spojených státech poblíž své rodiny a přátel.

Když byl oznámen vznik nové americké stáje USF1 (chvíli také USGPE), ihned se vyrojily spekulace o možných pilotech. Zástupci týmu se navíc netajili tím, že by byli rádi, kdyby alespoň jeden jezdec pocházel z USA. Ihned se začalo hovořit o Danice Patrick jako o možné kandidátce - podle jejího posledního vyjádření však o závodní místo nemá zájem.

Novinářům z amerického listu LA Times na dotaz, zde by měla zájem o Formuli 1 odpověděla: "Fakt ne! A pokud vím, tak mi ani nikdo nevolal. Mám šance na vstup do Formule 1, ale nechci vodit nikoho za nos. Netoužím po závodění v tamější sérii. Evropu jsem už poznala. Mám to tady ale obzvlášť ráda, mám ráda svou rodinu a své přátele a hmotné zajištění, které mi skýtá má vlast."



Vypadá to, že Danica je parishiltonovsky hrdá Američanka. Doma na oválech je hvězdou a do rizika, ale i nejvyšší disciplíny motosportu, se ji jít nechce. Kdo ví, jak by se jí vedlo na klasických tratích. Je to nicméně škoda, byla by příjemným zpestřením Formule 1. Souboj pohlaví by závodům dodával zvláštní náboj.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu