Mercedes chce dodávat motory čtyřem týmům

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Kromě McLarenu, Force India a Brawnu by s největší pravděpodobností měl mezi týmy s motory Mercedes přibýt i Red Bull. Umožní to změna pravidel.

O přestupu Red Bullu k Mercedesu se mluvilo už dříve v tomto roce, zejména protože jeho smlouva s Renaultem tento rok končí a šéf týmu Horner jednání s Mercedesem nevyvrátil. Překážkou ale byla možnost dodávek jedné značky motorů jen dvěma týmům - Mercedes musel obdržet výjimku už na dodávky Brawnu.

FIA ovšem schválila změnu, podle které bude možné dodávat motory až čtyřem týmům a Mercedes se této příležitosti zřejmě rád chopí.
„Ještě to není definitivně rozhodnuto. Světová rada souhlasila se změnou na zvýšení limitu ze dvou na čtyři (týmy). Díky dodávkám třem dalším týmům by se nám mohly vrátit investice a takový je náš plán. Mohli bychom dodávat motory třem dalším zákazníkům a jednáme o tom,“ řekl víceprezident Mercedesu Norbert Haug.

Haug odmítl potvrdil, že čtvrtým týmem se má stát Red Bull, ale dodal že o motory Mercedes je velký zájem: „Nemohu prozradit žádná jména, ale dobré je, že máme hned několik žádostí. A snad oprávněně. F1 v tomto ohledu podléhá módě a náš motor je považován za silný, možná nejlepší. Naši chlapci v High Performance Engines odvedli v několika uplynulých letech velmi dobrou práci. Jsem si jistý, že po Bahrajnu 2004 by po nás motory nikdo nechtěl.“
Dodávky Mercedesu má kromě McLarenu jisté i Force India a očekává se, že smlouvu rád prodlouží i Brawn.

Na dotaz, zda Mercedes ještě uvažuje o koupi většího podílu v McLarenu Haug odpověděl: „Určitě je to jedna z možností, ale ne při současné ekonomické situaci. Důležitá je efektivita a snižování nákladů. Letos do F1 investujeme o 30 % méně, než v minulém roce.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu