Alonso: Úspěchy přijdou na konci sezony

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Španělský pilot F1 Fernando Alonso je přesvědčený o tom, že jeho tým Renault bude na konci sezony znovu bojovat o vítězství, jako tomu bylo loni.

Francouzský tým zatím není v čele závodů příliš vidět, Alonso vytěžil ze šesti závodů jen dvě pátá místa, jeho stájový kolega Nelson Piquet zatím neskóroval.

Alonso přiznal, že stáj má poněkud pomalý rozjezd a že jeho Renault potřebuje znatelná vylepšení, aby mohl bojovat na čele startovního pole. Dvojnásobný mistr světa je ale přesvědčený, že úspěchy přijdou, že všechno bude jako v minulé sezoně, kdy dokázal v září a v říjnu vyhrát dva závody, premiérovou Velkou cenu Singapuru a Velkou cenu Číny.

"Je jasné, že potřebujeme udělat ještě velký krok dopředu," řekl Alonso. "Během několika týdnů budeme mít další zlepšení, to by mělo pomoci. Nečekám, že budu vpředu už v neděli v Turecku, Ale věřím, že koncem sezony budeme znovu bojovat o stupně vítězů a vyhrávat závody, stejně jako v minulém roce," dodal.

Mistr světa z let 2005 a 2006 se v loňské sezoně zapsal do historie jako první pilot v dějinách F1, který vyhrál večerní závod F1, Velkou cenu Singapuru.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu