Brawn má nejcennější triumf na světě

Brawn GP

Brawn GP | foto: www.brawngp.com

BRAWN – REVIEW; Před startem se spekulovalo, jak Button obstojí v souboji s Ferrari Raikkonena a jeho KERS, nakonec Fina zaskočil i Barrichello a stáj Ross Brawna získala v šestém závodě sezony třetí letošní double. Není se čemu divit, panuje spokojenost.

Jenson Button, 1.
O vítězství v Monaku sní každý závodník a můj dětský sen se mi splnil. Úžasný pocit vyhrát v Monaku. Mám radost z Rubensova druhého místa, můžeme slavit další double. Ke konci závodu se mi zdálo, že jsou svodidla čím dál blíž u sebe, ale nakonec jsem udržel koncentraci a poslední kola jsem si opravdu užil. Auto bylo fantastické, ačkoliv jsme na něm museli hodně pracovat. I proto je tohle vítězství moc cenné. Nádherný víkend, nádherná sezona pokračuje.

Rubens Barrichello, 2.
Máme další double, fantastické. Měl jsem skvělý start a předjel jsem Kimiho. Zpočátku jsem byl opravdu hodně rychlý a těšil jsem se na souboj s Jensonem. Bohužel jízda za jeho vozem měla vliv na vyvážení mého a začaly mi odcházet gumy, zkusili jsme moji první zastávku urychlit, ale Jenson měl příliš velký náskok. Přesto to byly fantastické závody a já si dnešní den opravdu užil. V dalších závodech se pokusím vyvinout na Jensona ještě větší tlak.

Ross Brawn, majitel a šéf týmu
Fantastické výkony obou jezdců, perfektní práce mechaniků a skvělé motory od Mercedesu. Dojet do cíle po 78 kolech v Monaku není nikdy snadné, ale Jenson zvládl svoji úlohu perfektně, zůstal soustředěný a odjel závod na špičkové úrovni. Rubens měl problémy s drolením pneumatik, ale Raikkonena za sebou bezpečně udržel. Tohle vítězství je cennější, než kterékoliv jiné, děkuji týmu, lidem v Brackley a Mercedesu za motor, který vyhrál už třetí závod v řadě.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu