Týmy se v Monaku sejdou na Briatoreho jachtě

Briatore, Flavio

Briatore, Flavio | foto: Lotus F1 Team

Luxusní jachta Flavia Briatoreho zakotvená v monackém přístavu bude v pátek hostit zásadní schůzku týmů F1.

Ve dvě odpoledne se třípodlažní jachta šéfa stáje Renault zvaná Modrá síla stane dějištěm setkání, na němž Asociace týmů F1 (FOTA) chce probrat strategii pro jednání s prezidentem Mezinárodní automobilové federace (FIA) Maxem Mosleym. Předchozí schůzka se uskutečnila před týdnem v Londýně, ale řešení nepřinesla. Několik týmů včetně Ferrari oznámilo, že odejdou z F1, pokud začne platit dobrovolný rozpočtový strop ve výši 40 milionů liber.

Mosley se údajně chtěl s týmy F1 setkat v pátek v půl čtvrté, protože to je v závodním víkendu Velké ceny Monaka tradičně volný den. "Chtěl nás tak dostat pod časový tlak," řekl šéf Red Bullu Christian Horner. Mítink s Mosleym byl posunutý na čtvrtou, a výsledek netrpělivě očekává i neobvykle rozrušený Bernie Ecclestone. "Ano, dotýká se mě to, nechci, aby Ferrari odešlo," řekl šéf F1. "Nechci, aby odešel vůbec nikdo," upřesnil.


Termín pro podání přihlášky do mistrovství světa 2010 je 29. května, Ecclestone očekává, že většina tým se v termínu nepřihlásí.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu