Hamilton: Malajsie bude těžší

Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Lewis Hamilton si na Grand Prix v Sepangu moc nevěří. Angličan si myslí, že jeho McLaren-Mercedes bude ještě pomalejší než v Austrálii, kde byl úřadující šampión se štěstím na podiu, když Jarno Trulli dostal dodatečnou penalizaci.

„Prvně bych chtěl říci, že nemůžeme moje podium z Austrálie přeceňovat. Ano, měli jsme fantastický závod, ale víme, že naše auto asi nemá na to, aby tento skvělý výsledek zopakovalo. Sepang je jedna z nejtěžších tratí v kalendáři, kde budeme pravděpodobně na špičku mnohem více ztrácet než v Albert Parku,“ říká Lewis Hamilton.


Lewis Hamilton během závodu v Austrálii

Lewis se v Melbourne kvalifikoval na 15. místě, pak se ale na startovním roštu musel posunout o 5 míst zpět kvůli sobotní výměně převodovky. Na konci druhého kola závodu však již byl na 11. příčce, když se dokázal výborně probojovat polem. Hamilton však zkusí v Sepangu zabojovat, i když místní zatáčkovitá trať asi nebude jeho McLarenu vůbec vyhovovat.

 „Trať je hodně rychlá a technická, takže vyžaduje dobrý mechanický a aerodynamický grip. Mnohem více to zde bude záviset na aerodynamice a přítlačných křídlech než v Melbourne, to asi ukáže na některé aerodynamické nedostatky na MP4-24. Nicméně jsme povzbuzeni solidním výsledkem z Austrálie a zatlačíme na to, abychom si vyjeli pokud možno co nejvíce bodů,“ zakončuje úřadující král F1.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu