Haug: Schumachera jsme porazili třikrát

Haug - Raikkonen - Dennis

Haug - Raikkonen - Dennis | foto: Hoch Zwei

Na rok 1999 málem Michael Schumacher přestoupil do McLarenu, ale nakonec z dream týmu sešlo. Norbert Haug se rozhodl k této věci vyjádřit.

Když Michaelu Schumacherovi na konci roku 1998 končila smlouva s Ferari, jednal o další kariéře i s McLarenem. Ovšem díky odlišné filozofii šéfa týmu McLaren, Rona Dennise, k přestupu nedošlo. „Jednali jsme o možné spolupráci, ale nakonec jsme nedošli ke společnému závěru,“ říká dnes Haug.

Michael Schumacher byl na konci roku 1998 již tři roky s Ferrari a už tehdy byl největším, ale také nejdražším jménem ve formuli 1. Manažer Willi Weber totiž se Scuderii vyjednal takový plat, o jakém se ani Ayrtonu Sennovi nemohlo zdát. Při plánovaném přesunu do týmu McLaren ale problémem nakonec nebyly peníze: „Jednalo se o jiné detaily ve smlouvě, které souvisí s filozofií týmu,“ upřesňuje Haug.

„Na jednu stranu je to škoda, že to nevyšlo, ale na druhou stranu je to souboj červené a stříbrné, který je až do dnešních dnů tím nejzajímavějším. Häkkinen proti Schumacherovi je klasický souboj historie F1. Kdyby se jednalo o souboj uvnitř týmu, tak by to možná nebylo ono. Já jsem byl na vážkách. Mít Němce v týmu by bylo super, ale takhle jsme si užili krásné souboje,“ vzpomíná Norbert.

„Byly to léta soubojů, bohužel většinou vyhrával on. Třikrát jsme ho porazili (roky 1998, 1999 a 2005),“
připomíná Němec.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu