Nový Sauber na trati již v lednu

Stáj Petera Saubera plní plán a nový C23 by měl být testován ještě před oficiální prezentací.

Přestože pro vývoj šasi nemůže být využit zatím stále nedokončený supermoderní aerodynamický tunel, zakladatel, majitel a šéf švýcarské stáje Peter Sauber věří, že ho po otevření plně využijí.

„Předpokládáme, že s novým tunelem můžeme výrazně vylepšit vůz C23 během sezony. Pokud půjde vše podle plánu můžeme udělat malý pokrok ještě před 1. závodem,“ prohlásil Švýcar.

V rozhovoru pro Sport1 Sauber předpokládá, že nový vůz bude na trati již velmi brzy. „Nemohu zatím říci přesně, ale plníme náš plán. Myslím si, že nový vůz bude připraven v polovině ledna,“ dodal Peter Sauber.

V rozhovoru se opět vrátil k tolik diskutované otázce odchodu Nicka Heidfelda z týmu. Sauber znovu zopakoval, že s oběma piloty, tedy jak Heidfeldem, tak Frentzenem, vycházel velmi dobře, ale skončily smlouvy a nastal čas ke změně. Vysvětlil, že Fisichellu chtěl mít ve své stáji již dlouho a nemohl nevyužít situace, která se mu nyní naskytla.

V případě druhého jezdce Felipe Massy je Sauber přesvědčen o jeho rychlosti a věří, že školní rok strávený u Ferrari bude pro obě strany velkým přínosem.


Foto: Archiv

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu