Kubica solidně, Heidfeld s propadákem

Kubica, Robert

Kubica, Robert | foto: BMW Motorsport

BMW SAUBER - REVIEW; Nick Heidfeld se svým nadřízeným za důveru neodplatil právě nejvhodnějším způsobem. Taktická chyba ho připravila o postup do druhé části kvalifikace. Robert Kubica se s problémy vypořádal lépe a šesté místo oceňuje.

Robert Kubica, 6.
Včera jsme se trápili s nedostatkem přilnavosti. Přes noc a dnes ráno navíc pršelo, což nám vůbec nepomohlo. Déšť totiž smyl všechnu gumu. Vyvážení vozu bylo v pořádku, bylo to pouze o nízké úrovni gripu. Zkoušel jsem všechno, tohle byl nejlepší výsledek, jaký jsme mohli dosáhnout. Šesté místo za těchto podmínek není špatné.

Nick Heidfeld, 16.
Teď už víme, že bylo chybou zůstat na tvrdých pneumatikách i ve druhém výjezdu v první části. Po mé první jízdě jsem věděl, že se můžu s měkkými pneumatikami zlepšit, zariskovali jsme však a nechali ty původní. Dokázal jsem zrychlit, byl jsem lepší asi o půl sekundy, bohužel to nebylo dost, aby jsem se posunul dál. Postup mi ujel o desetinu, Robertovi se to povedlo. Samozřejmě, že když jste na startovním roštu vzadu, je těžké s tím něco udělat. Už několikrát jsme ale byli svědky toho, že v F1 se může stát cokoli a já nejsem z těch, co to balí předčasně.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu