Na Bourdaise čeká zlomový okamžik

Bourdais - Berger

Bourdais - Berger | foto: Red Bull Racing

Na čtyřnásobného šampióna Champ Car čekají krušné chvíle. Spolumajitel Toro Rosso Gerhard Berger francouzskému jezdci vzkázal, že nyní musí dokázat, proč by si měl zasloužit svůj druhý rok ve Formuli 1. Jezdecké složení na příští sezónu je totiž stále otevřené.

Zpočátku to vypadalo, že dvojice Bourdais - Vettel bude vyrovnaná, ale jakmile se sezóna rozjížděla, Bourdais začal ztrácet. Vettel si svými výkony vysloužil sedačku v Red Bullu, naopak Bourdais má tu svou u Toro Rosso velmi vratkou.

Aklimatizace z naprosto odlišného stylu amerických formulí už musela proběhnout, vždyť už je tomu skoro rok, co Bourdais řídí monopost F1. Bohužel, jako u většiny jezdců z Champ Car, se mu prostě nedaří.

Když zavzpomínáme, kdo se ve Formuli 1 prosadil a kdo ne, je statistika jasná. Villeneuve a Montoya dokázali konkurovat i v F1. Naopak Michael Andretti, Alex Zanardi, Christiano de Matta a nyní i Sebastien Bourdais díru do světa neudělali.

„Ve Formuli 1 je potřeba půl roku, než někoho začnete soudit,“
uvedl Berger. „Šest měsíců je pryč a on je v situaci, kdy musí prokázat svůj talent. Nechci říci, že už jsem si na něj udělal jasný názor, ale Sebastian Vettel, i když má na kontě o trochu více závodu, v první polovině roku exceloval.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu