Toyota vede tabulku rozpočtů

Podle informací z německých médií vede tým Toyota žebříček nejlépe financovaných týmů.

Dá se očekávat, že s druhým rokem působení ve Formuli 1 by mohlo být vedení automobilky spokojeno a tým by měl mít volné pole působnosti, alespoň co se týká finančních možností.

Ove Anderssonem vedený tým, jenž sídlí ve Frankfurtu, bude od příští sezony posílen renomovaným Mikem Gascoynem, jenž působil v Renaultu a Jordanu na postu technického ředitele, a jenž je považován za výrazného spolutvůrce úspěchu obou týmů. Jeho přestup je opředen mnohamilionovými částkami.

Ač v boji o páté místo v samém závěru sezony tým neuspěl, přesto několik výborných kvalifikací a dvojité vedení v závodě Grand Prix jistě japonské vedení vidělo rádo. Údajně měl tým, konstruující stejně jako Ferrari šasi i motor s převodovkou, disponovat rozpočtem převyšujícím částku 300 milionů Euro, což by mělo být více, než nejúspěšnější tým posledních let - Ferrari, který má být těsně pod touto magickou hranicí.

Ve srovnání s vypočítaným rozpočtem stáje Jordan v článku předchozím je již rozhořčení Eddieho Jordana lépe pochopitelné…

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu