Alonso znovu ve spojení s Ferrari

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Dvojnásobný šampion formule 1 Fernando Alonso se netajil tím, že by rád závodil za Ferrari, podle dostupných informací si však nikdy nezískal Jeana Todta, který sice jezdecké schopnosti Španěla respektuje, je ale přesvědčen o tom, že pro italskou stáj není předurčen.

Todt však svoje aktivity ve Ferrari výrazně omezil a bude působit v případě F1 pouze jako konzultant. Otevírá nastalá situace dveře do Maranella Alonsovi?

„Bez komentáře, jsme teprve u druhého závodu roku 2008 a je příliš brzy hovořit o příštím roce, uvidíme později," uvedl Španěl, který se po ročním působení v McLarenu zase vrátil k francouzskému Renaultu.

Smlouva sice platí až do konce roku 2009, ale údajně je v ní výkonnostní klauzule, která v případě špatných výsledků umožní její předčasné rozvázání.

Alonsovi se sice nepodařilo v Austrálii postoupit do poslední části kvalifikace, ale v závodě ukázal svoji rychlost i přehled a po bojovném výkonu dojel čtvrtý.

„Jsem v pohodě, formule 1 je sportem, kde změnou jedné nebo dvou věcí celek nezměníte. Nalezení jediné vteřiny trvá někdy celé roky."

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu