Peter Sauber poděkoval svým jezdcům

Přestože se švýcarské soukromé stáji nepodařilo udržet skvělé 5. místo celkově, sezona byla úspěšná.

Soukromý tým totiž získal velmi pěkné 6. místo v Poháru konstruktérů a porazil i dva finančně silnější tovární týmy.

Nick Heidfeld skončil na devátém, a tedy nebodovaném místě. Jeho kolega Heinz Harald Frentzen odstoupil pro poruchu motoru v desátém kole. Heidfeld si stěžoval na chybu Justina Wilsona, jenž byl příliš dlouhý v první zatáčce po startu japonského závodu a vyvezl mladšího jezdce stáje Sauber do méně pogumované části dráhy, čímž ztratil několik míst po jinak velmi dobrém startu.

„Bohužel jsem skončil až devátý a nepodařilo se mi ubránit naše páté místo v Poháru konstruktérů. Stáj BAR Honda na nás byla tentokrát příliš silná,“ prohlásil zklamaný Heidfeld.

„Ralf narazil hodně tvrdě do mé zádi a já musel po chvíli do boxů. Zjistili jsme drobné poškození chladiče a následně motor vypověděl službu. Je to zkrátka škoda,“ doplnil druhý německý jezdec.

Oba piloti v týmu Sauber končí a oba zatím o své budoucnosti neví nic bližšího. Byl to tak pro ně poslední závod v barvách stáje Sauber Petronas. Přesto odvedli v letošním roce velký kus práce a společně dokázali 6. místem v hodnocení stájí porazit dva tovární týmy, Toyotu a Jaguar.

„Všichni jsme zklamáni z toho, že jsme ztratili 5. místo v Poháru konstruktérů, ale nesmíme být nevděční. Před GP USA jsme byli devátí a jen díky skvělému výkonu všech jsme se posunuli dopředu. Děkujeme Nickovi i Heinzovi Haraldovi za výbornou a profesionální práci v této velmi obtížné sezoně,“ dodal k nedělnímu výkonu své stáje šéf Peter Sauber.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu