Šéfmechanik Ferrari obviněn ze sabotáže

Stepney - Todt

Stepney - Todt | foto: Scuderia Ferrari

Nigel Stepney je v Itálii vyšetřován policií. Stáj Ferrari obvinila svého vedoucího testovacího centra a bývalého hlavního mechanika ze sabotáže před Velkou cenou Monaka.

Důvodem k podezření není nic jiného, než bílý prášek, který byl objeven na nádržích Felipeho Massy a Kimiho Räikkönena před Monackým závodem. Dostávají rudé šípy do paliva nežádoucí látky? Stáj Ferrari podala na Stepneyho, který teď tráví dovolenou s rodinou na Filipínách, žalobu k soudu v Modeně.

Nigel Stepney, vedoucí testovacího centra Ferrari v Maranellu: "Jsem si jist, že budu v procesu, který právě začíná, očištěn. Je to jen jedna z částí špinavé hry a vše je v rukou mého právníka. Počkám a uvidím, k čemu vyšetřovatelé dojdou."

Bílý prášek byl objeven na nádržích přivezených do Monaka rovnou z Maranella. Informaci přinesly jako první britské noviny Times a proč je podezřelý právě angličan Stepney vysvětlují tím, že Stepney je největším veřejným kritikem reorganizace, která u Ferrari proběhla v souvislosti s odchodem Michaela Schumachera a jeho technického ředitele Rosse Brawna. Stepney označil reorganizaci za rozpad týmu.

Luca Colajanni, tiskový mluvčí Ferrari: "Jestli někdo není spokojen se změnami, které provedlo vedení týmu, pak to ještě neznamená, že se Ferrarri rozpadá. Takové věci by nikdo říkat neměl."

Nikdo nemůže tušit, jestli se vůbec něco stalo a co se děje u Ferrari, ale už teď je jisté, že jménu nejslavnějšího týmu Formule 1 tato až neuvěřitelná situace neprospívá.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu